KNFB Reader

Add the advantage of KNFB Reader for Windows 10 to your home or work computer!

Bild på KNFB Reader i hand

KNFB Reader

Snabb, exakt, effektiv

Väntan är äntligen över. Den efterlängtade appen KNFB Reader iOS som ger tillgång till tryckt text på språng presenterades vid det 74:e årliga konventet av National Federation of the Blind (NFB) till entusiastiskt jubel och varma applåder. Ta reda på mer på AppleVis eller lyssna på presentationen här.

Presentation av KNFB Reader

Tack vare kraften i digital fotografering i kombination med toppmodern maskinvara kan denna nya app, anpassad efter de särskilda behoven hos personer som är blinda eller synskadade, ge tillgång till tryckt material mycket snabbare och mycket mer effektivt än någonsin. Denna fantastiska, livsförändrande teknik presenterades av James Gashel, vice VD för affärsutveckling på KNFB Reading Technology Inc. och sekreterare i National Federation of the Blind, under plenarmötet på konventet, strax innan presentationen av Ray Kurzweil, teknisk chef på Google Inc. KNFB Reader är en gemensam utvecklingsansträngning av Sensotec nv och KNFB Reader, LLC.

Snabb

Med ett enda knapptryck kan du läsa nästan alla typer av tryckt text, bland annat post, kvitton, stenciler, minnesanteckningar och många andra dokument.

Exakt

Exakthet underlättas med vyfältsrapport, automatisk sid-detektering samt lutningsstyrning.

Effektiv

Patentskyddad dokumentanalysteknik fastställer orden och läser upp dem högt för användaren med högkvalitativ text-till-tal.

Funktioner

Funktionerna nedan gör KNFB Reader till ett utmärkt val när du behöver fånga upp och läsa dokument på språng, var du än befinner dig. Mer information om tekniska specifikationer finns i snabbstartguiden och bruksanvisningen:
iOS: snabbstartguiden och bruksanvisningen
Android: snabbstartguiden och bruksanvisningen
Windows 10: snabbstartguiden och bruksanvisningen

Läs-lägen

Läs-lägen för böcker, artiklar och etiketter, räkningar och anteckningar.

Synkroniserad markering

Synkroniserad textmarkering med punktskrift och talsyntes av hög kvalitet.

Textnavigering

Textnavigering efter rad, mening, ord och tecken.

Sökare och lutningsassistans

Sökare för levande vyfält. Lutningsstyrning och rapport som hjälper till med att rikta in kameran i förhållande till dokumentet.

Automatiserad

Automatisk textidentifiering som möjliggör handsfree eller beröringsfri drift.

Importera och exportera dokument

Möjlighet att importera, OCR och läsa bildbaserade PDF och JPG. Exportera HTML- och TXT-filer till molnlagring med Dropbox och Google Drive.

Läs flersidiga dokument

Fånga och läsa dokument, broschyrer, pamfletter och böcker.

Stöd för flera språk

KNFB Reader kan känna igen och läsa tryckt material på en mängd olika språk, inklusive: Engelska, franska, tyska, holländska (Belgien), nederländska (Nederländerna), italienska, spanska, portugisiska, danska, finska, svenska, norska, turkiska, polska, ryska, finska, ukrainska, estniska, bulgariska, grekiska och tjeckiska.

Enheter som stöds

Följande iEnheter som stöds måste köras med iOS 8 eller högre för att vara kompatibla.

 • iPhone 7 / 7 Plus
 • iPhone SE
 • iPhone 6s / 6s Plus
 • iPhone 6 / 6 Plus
 • iPhone 5 / 5s / 5c
 • iPhone 4s
 • iPad Pro 12.9" / 9.7"
 • iPad Air / Air 2
 • iPad mini 4 / 3
 • iPod touch 6 / 5
Black iPhone 5 Gold iPhone 5s

Referenser

Respons från första användare av KNFB Reader.

"Spelplanen har utjämnats med hjälp av KNFB läsaren. Jag känner att skannern kommer att göra att jag blir mer anställningsbar, förutom att hjälpa mig att göra mitt arbete på ett självständigt sätt."
Har skrivit responsen Hope Hein
"Jag hade tänkt be någon läsa upp serienumret från batteriet i min laptop för mig, men personen kunde inte läsa upp numret på samma sätt två gånger. Det var inte lätt - pytteliten text nederst i en långsmal ruta, men jag lyckades få fram det med hjälp av K-NFBR. Det fina med detta är att K-NFB Reader, uppenbarligen inte avsedd för något liknande, totalt överglänste en fullt seende person."
Har skrivit responsen Anonym
"Jag visste inte alls va jag skulle förvänta mig när jag fick den. Men ända från första bild som jag tog vara jag imponerad. [...] Reader är så praktisk och lätt att ha till hands, den kommer verkligen till stor nytta."
Har skrivit responsen Cynthia Handel
"Jag har precis avslutat sorteringen av dagens post. Vilken härlig känsla att kunna göra denna enkla sak själv. Jag behövde inte avbryta min son eller min dotter, jag behövde inte vänta på ett par ögon, och min fru behövde inte lägga tid på sortering. [...] Som mina elever skulle säga; K-NFB Reader är helskön!"
Har skrivit responsen Mark Feliz

Skärmbilder

Ta en titt på vad det är du kan förvänta dig.

Registrering via e-post

Vanliga frågor och kontaktinfo

Vanliga frågor

 • Har du frågor? Se efter om de redan har besvarats i avsnittet Vanliga frågor.

Kontaktinformation