Afbeelding van KNFB Reader in hand

KNFB Reader

Snel, nauwkeurig en efficiënt

De kracht van digitale fotografie en geavanceerde hardware zijn gebundeld in deze alom geprezen app. De KNFB Reader werd ontwikkeld voor slechtzienden en blinden en stelt je in staat om gedrukte teksten sneller en efficiënter dan ooit te lezen.

Maak kennis met de KNFB Reader

De KNFB Reader werd uitgebracht in september 2014 en blijft lovende reacties ontvangen van gebruikers en recensenten.

Deze fantastische, levensveranderende technologie werd voor het eerst gedemonstreerd door James Gashel, vicevoorzitter Business Development bij KNFB Reader, LLC en secretaris van de National Federation of the Blind, tijdens de Nationale Conventie van de NFB, gevolgd door een presentatie door Ray Kurzweil, directeur Engineering bij Google Inc.

 

De KNFB Reader is een gezamenlijke ontwikkeling van Sensotec nv en KNFB Reader, LLC.

Lees meer over de lancering van de KNFB Reader op AppleVis of luister naar een interview met James Gashel.

 

Snel

Met slechts één druk op de knop kunt u haast elk type gedrukte tekst lezen. Denk maar aan e-mails, recepten, lesmateriaal, memo's en vele andere documenten.

Nauwkeurig

Het beeldbereikrapport, de automatische paginering en de hulp bij horizontaal houden zorgen ervoor dat de app uiterst nauwkeurig te werk gaat.

Efficiënt

Dankzij onze intern ontwikkelde technologie voor documentanalyse worden de woorden bepaald en daarna hardop voorgelezen voor de gebruiker aan de hand van een TTS (text-to-speech) van hoge kwaliteit.

Kenmerken

De KNFB Reader is een uitstekende keuze voor het fotograferen en lezen van documenten, ongeacht waar u zich bevindt, dankzij de volgende troeven? Voor meer informatie over technische specificaties kunt u de snelstartgids en handleiding raadplegen:
Voor iOS: Snelstartgids en Handleiding
Voor Android: Snelstartgids en Handleiding

Nieuw vanaf versie 2 voor iOS en in de Android-versie:

Foto's nemen met scanstandprofiel

Plaats je toestel op een scanstand en laat de app je foto's automatisch nemen. Ideaal voor het nemen van foto's in batch-modus, bijvoorbeeld voor het lezen van boeken of teksten van meerdere pagina's.

Link naar Dropbox

Door je KNFB Reader met Dropbox te koppelen, blijven alle bestanden die je met je Reader aanmaakt beschikbaar, zelfs nadat je ze verwijdert van je toestel. Je Dropbox account dient als backup en levert je de mogelijkheid om je bestanden op de KNFB Reader achteraf te herstellen en om ze eenvoudig met anderen te delen.

Android-versie: Try Before You Buy

Download de KNFB Reader gratis voor Android, zo kun je de app uittesten vooraleer je de volledige versie aankoopt. Met deze versie zul je 25 pagina's kunnen herkennen, laten voorlezen en alle functies van de app gebruiken.

 

Leesmodi

Verschillende leesmodi voor boeken, artikels en etiketten, maar ook facturen en memo's.

Gesynchroniseerde markering

Gesynchroniseerde tekstmarkering met braille en spraak van hoge kwaliteit.

Tekstnavigatie

Tekstnavigatie per regel, zin, woord en karakter.

Beeldzoeker en hulp bij horizontaal houden

Beeldzoeker voor een live beeldbereik. Hulp bij horizontaal houden en rapport voor een optimale camerapositie ten opzichte van het document.

Automatisering

Automatische tekstdetectie voor een handsfree of touchfree werking.

Import en export van documenten

Mogelijkheid om pdf- en jpg-afbeeldingen te importeren, scannen (OCR) en lezen. Export van HTML- en TXT-bestanden voor opslag in de cloud (zoals Dropbox en Google Drive).

Documenten met meerdere pagina's lezen

Voor het fotograferen en lezen van documenten, brochures, flyers en boeken.

Ondersteuning van meerdere talen

De KNFB Reader kan gedrukt materiaal herkennen en lezen in diverse talen: Engels, Frans, Duits, Nederlands (Vlaams / Nederlands), Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Zweeds, Noors, Turks, Pools, Russisch, Fins, Oekraïens, Bulgaars, Tsjechisch, Ests en Grieks.

KNFB Reader downloaden

De KNFB Reader app is beschikbaar voor download
voor iOS: Download de KNFB Reader in de App Store
voor Android: Download de KNFB Reader in de Google Play Store

Ondersteunde toestellen

voor iOS

De onderstaande ondersteunde toestellen moeten over het iOS 8-besturingssysteem of hoger beschikken:

  • iPhone 7 / 7 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 6s / 6s Plus
  • iPhone 6 / 6 Plus
  • iPhone 5 / 5s / 5c
  • iPhone 4s
  • iPad Pro 12.9" / 9.7"
  • iPad Air / Air 2
  • iPad mini 4 / 3
  • iPod touch 6 / 5

voor Android

Optimaal resultaat wordt bereikt met een hexa of octa core CPU, een 8 megapixel camera, en Android 5 of 6.

Black iPhone 5 Gold iPhone 5s

Getuigenissen

Feedback van eerste gebruikers van de KNFB Reader.

"Met de hulp van de KNFB reader sta ik nu op gelijke hoogte. Dankzij de scanner kan ik meer taken uitvoeren en zelfstandiger te werk gaan."
Recensent Hope Hein
"Ik vroeg een andere persoon om het serienummer op de batterij van mijn laptop voor te lezen, maar hij slaagde er niet in om tweemaal eenzelfde nummer te lezen. Piepkleine cijfertjes op het einde van een lange, smalle batterij ... ook niet evident uiteraard. Met de K-NFBR lukte het wel. Het is geweldig om te zien dat de K-NFB Reader, die duidelijk niet ontwikkeld is voor een dergelijke taak, toch beter presteerde dan een ziende persoon."
Recensent Anoniem
"Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Maar ik was enorm onder de indruk, meteen bij de eerste foto die ik nam. [...] de Reader is erg handig en draagbaar ... echt enorm praktisch dus."
Recensent Cynthia Handel
"Ik heb net de post van vandaag gesorteerd. Geweldig gewoon dat ik deze banale taak helemaal zelf kan doen. Ik moest mijn zoon of dochter niet storen of wachten op iemand die wel goed kan zien, en mijn vrouw kan haar kostbare tijd aan andere dingen besteden. [...] Zoals mijn studenten het zouden stellen: 'de K-NFB Reader is helemaal te gek!"
Recensent Mark Feliz

Schermafbeeldingen

Hier ziet u wat u allemaal mag verwachten.

Inschrijven via e-mail

Veelgestelde vragen en Contactgegevens

Veelgestelde vragen

Contactgegevens